Introduktionsschema

Blå rubrik: innebär aktiviteter tillsammans med GIH där alkohol inte är tillåtet.

Orange Rubrik: Innebär aktiviteter tillsammans med GIH där alkohol är tillåtet.

Grön rubrik: innebär aktiviteter som är anordnade av Örebro Universitet, du behöver inte ha köpt en introduktionspåse för att delta på dessa.

 

Torsdag 29/8 Smygstart med GIH Kl. 18.00. 

Äntligen! Vi har väntat hela sommaren på att den här dagen ska komma! Den officiella introduktionen börjar måndagen 2/9 men GIH väljer att smygstarta introduktionen redan torsdagen den 29/8 med aktiviteter du inte vill missa och som sträcker sig över hela den kommande helgen.

Denna kväll samlas vi i HSG, som är Hörsalen i G-huset på universitetet. G-huset är placerat på campus allra närmast idrottsbanorna, det kommer finnas orange-klädda GIH’are runt om på campus som mer än gärna guidar er rätt. Den här kvällen kommer bjuda på information om era första veckor på Örebro Universitet och tillsammans med GIH. Ni som önskar delta på introduktionen kommer att bli indelade i så kallade introduktionsgrupper och få möjlighet att köpa en introduktionspåse.

Därefter kommer ni att få lära känna oss faddrar, kaptener, generaler och alla andra nya studenter genom olika lekar och aktiviteter.

Notera att du kommer kunna köpa din introduktionspåse vid alla aktiviteter som är anordnade av GIH om du inte kan komma vid det första tillfället! Det är bara att höra av sig till någon av oss generaler så löser vi det!

Ta med:Pengar till introduktionspåsen. Betalning sker via Bonsaiappen, så ta med telefon och kontokort.

 

Fredag 30/8 Schlagerfest på Röda Paviljongen  Kl. 18.00

Ikväll tar vi oss till Röda Paviljongen där det vankas förfest i äkta GIH-anda. Röda paviljongen ligger på campusområdet, precis vid springbanorna och idrottshallarna. Vi kommer sedan att ta oss till Kårhuset, vår hemmaborg, för att dansa och avsluta kvällen på bästa sätt! Temat för kvällen är Schlagerfest så ta på dig dina glittrigaste byxor eller varför inte en snygg fjäderboa?

Ta med: Din introbricka, om du vill dricka något i Röda Paviljongen, legitimation och pengar/kort om du vill handla något i baren på Kårhuset.

 

Lördag 31/8  Häng & Sport Kl 13:00

Denna eftermiddag träffas vi på campusområdet, framför G-huset, för ett skönt häng. Vi kommer att spela kubb och brännboll så kom gärna med oömma kläder! Om du bara vill hänga med alla faddrar och andra nystudenter så går det självklart bra.

Ta med: Oömma kläder, introbricka, filtar och ett glatt humör.

 

Lördag 31/8  Frimis Häng!

Denna kväll hänger vi alla tillsammans i Frimis Trädgård. Frimis trädgård ligger i Örebro City, precis vid Slottet och svartån. Här kommer det finnas möjlighet att äta god mat, förtära valfri dryck samt umgås med härliga faddrar, kaptener, generaler och nystudenter.

Ta med: Varma kläder om det blir kallt, introbricka, legitimation.

 

Måndag 2/9 Välkomstdagen med campusvandring

Du välkomnas av Örebro universitet och din institution, denna dag får du även en campusvandring av faddrarna från din kårsektion. Se separat schema för just ditt program eller kurs. För de som inte deltagit i helgens aktiviteter finns alltså här tillfälle att köpa introduktionspåsar för er som inte redan köpt och vill delta i introduktionen. Ni hittar oss generaler i G-huset klädda i generaltröjor, alternativt att ni tar tag i någon fadder eller kapten i orange t-shirt och frågar om hjälp. Ni kommer inte att ångra er!

 

Måndag 2/9 – fredag 6/9 Prova-på-vecka på Campusgymmet

Våga komma och testa Campusgymmets breda gruppträningsutbud. Det finns allt från Les Mills klasser, cykling, yoga, tabata mm. till bollspel och gymträning. Det är helt gratis under vecka 36. Campusgymmet, din egen studentförening, finns på Campus Örebro (i G-huset).

 

Måndag 2/9 5-kamp bakom Röda Paviljongen Kl. 17.30

Ikväll ägnar vi oss åt en rad olika lekar och aktiviteter för att lära känna varandra bättre i en 5-kamp! Sjukt viktiga poäng till poängjakten kommer att delas ut. Må bästa introduktionsgrupp vinna!

Ta med: Introbricka, kom i oömma kläder och ett glatt humör!

 

Tisdag 3/9 Stadskampen + Mat och häng  Kl. 17:15

Här börjar GIH:s uppdrag där introgrupperna beger sig ut i staden för att samla på sig poäng till den stora poängjakten. Detta är ett ypperligt tillfälle för dig som är ny i stan att lära känna Örebro! Vi kommer att träffas på våghustorget mitt i stan i samlad trupp för att sedan gå vidare med respektive introgrupp. Efter stadskampen så kommer alla introgrupper och faddrar ha möjlighet att käka en god måltid och ha  ett gott häng på Stora Örebro som erbjuder studentvänliga priser på mat för GIH under kvällen.

Ta med: Introbricka, vinnarskallen, eventuellt pengar för mat och dryck.

 

Onsdag 4/9 Inhoppet Kl. 12:00

Vi samlas 12.00 i G-huset där det kommer ske en presentation av GIH:s styrelse och kårsektionen överlag innan det är dags för inhoppet. En tradition på GIH som ALLA nya GIH-studenter genomför och det är nu ni blir riktiga GIH:are!

 

Onsdag 4/9 Pubrundan kl: 17.00

En av introduktionens absoluta höjdpunkter! Samling vid McDonalds på Våghustorget i centrum och sedan går vi igenom många av stadens pubar med en avslutningsfest på nattklubben Strömpis tillsammans med alla andra studenter från universitetet! Missa absolut inte denna kväll!

Ta med:Legitimation, introbricka och pengar till dricka/förtäring under kvällen om så önskas!

 

Fredag 6/9 Volleybollturneringen kl: 16:00

Den stora beachvolleybollturneringen där alla kårsektioner tävlar mot varandra. Vi har laddat upp med musik, riktigt go stämning och ska se till att vi har den bästa hejarklacken för de som spelar för GIH! Framåt stolta GIH!!!

Ta med:Din bästa hejaramsa! Introbrickan (och ta gärna på dig något orange)

 

Fredag 6/9 Färgfest Kl. 18.00

Vi tar med oss den goda stämningen och GIH-andan från volleybollturneringen vidare på våra förfester som idag sker i respektive introgrupp. Hör med någon av dina kaptener om vart just din grupp håller hus. Temat för kvällen är färgfest som innebär att varje sektion klär sig i sin sektionsfärg, så klä dig i GIH:s vackra färg orange och förbered dig på en grym kväll!

Ta med:Orangea kläder, legitimation, introbricka och det du vill dricka under kvällen.

 

Lördag 7/9 Backahallen med Serum Kl 12.00

Idag är det äntligen dags för lite racketsporter och häng. Vi intar Backahallen tillsammans med kårsektionen Serum. Serums studenter läser också under institutionen för hälsovetenskap och det är ett perfekt tillfälle att hitta vänner och bekantskaper utanför sektionen. I Backahallen kommer vi ha tillgång till att prova på tennis, badminton, squash, bordpingis och padel. Vill du istället bara komma och chilla är det helt okej också då det finns tillgång till bord och stolar för häng.

Ta med: Introbrickan, oömma kläder och ett glatt humör!

 

Lördag 7/9 Militärfest och Beerpongturnering Kl.18:00

Denna kväll förvandlas alla GIH:are till militärer! Vi kommer att samlas kl 18:00 i Röda Paviljongen för en gemensam förfest innan vi siktar in oss på en marsch mot Ritz. Under denna kväll kommer ni ha möjlighet att samla poäng till stora poängjakten genom att vinna den traditionsenliga beerpongturneringen!

Nu visar vi vilka som besitter den främsta krigarandan på Örebro universitet, FRAMÅT STOLTA GIH!!

Ta med: Legitimation, introbricka och det du vill dricka under kvällen.

 

Måndag 9/9 Picknick på Tybblefältet Kl. 17.00

Under denna eftermiddag/kväll kommer vi tillsammans att ha en picknick vid tybblefälten. Ta chansen och häng med nystudenter, faddrar, kaptener och generaler i GIH eller varför inte utmana någon på kubb eller brännboll? Här kommer det finnas grillar, musik, kubb och brännboll till förfogande. Ett ypperligt tillfälle att snacka ihop dig med din introgrupp inför onsdagens höjdpunkt Flottracet. Vi kommer att ha pris till bästa utklädnad och till den grupp som vinner racet. Här kan ni samla viktiga poäng till den stora poängjakten.

Ta med: Din introbricka, filtar, något gott att äta och ett glatt humör.

 

Onsdag 11/9 Välkomstmässan

10:00–13:30 i Forumhusets foajé

Välkomstmässan är en mässa som finns till dig som är ny student vid Örebro universitet. Universitet har laddat upp med fackförbund, företag och föreningar och lovar att det finns något för alla. Gå dit och ta chansen att prata med dem och det finns garanterat gratis godis och dylikt (som vi studenter älskar).

 

Onsdag 11/9 Flottrace + piratfest

OHOJ KAMRATER DET VANKAS FLOTTRACE OCH PIRATFEST!!! Flottracet kommer att hållas vid ån runt Frimisön. Flottracet är en gammal och hederlig tradition på GIH och denna tävling vill ni absolut inte missa. Varje introgrupp kommer att skicka 3 tappra kämpar som ska ta sin grupp över mållinjen snabbast. Varje introgrupp kommer att få varsin luftmadrass som ”flotte”. För er som inte hittar dit så kommer möjligheten finnas att vi tar oss dit tillsammans.

Efter en eftermiddag fylld av båtliv så börjar det rycka i kroppen. Det börjar vankas Piratfest gott folk!! Leta reda på din papegoja! Var har du lagt svärdet nu igen? Leta upp din ögonlapp och värm upp stämbanden för att kunna dra av ditt bäst ARRRRGH, för ikväll gäller det! Grupperna samlas upp för egna förfester (hör med din kapten var din grupp ska ta vägen) för att sen ansluta med resten av universitetet på Strömpis för en helkväll i piraternas tecken!

Ta med: Legitimation, introbricka och det du önskar dricka under kvällen.

 

Fredag 13/9 Hippiefest Kl 18.00

Ikväll är det klassfest! Denna förfest samlas så väl generaler, kaptener, faddrar och nystudenter i sina respektive klasser. Där kommer ni få möjlighet att hänga med dem som läser samma program/kurs som dig, oavsett termin. Temat för kvällen är Hippiefest och vi kommer avsluta kvällen på vårt älskade Kårhus! Ta på dig din blommiga skjorta eller varför inte någon snygg peruk och fjädrar? Nu går vi in 60-talets Hippieanda.

Ta med: Introbricka, legitimation och valfri dryck för kvällen.

 

Lördag 14/9 Så ska det låta med Corax och TekNat Kl 12.00

Idag är det dags för den stora musiktävlingen! Där det inte handlar om att sjunga bra, utan att sjunga högt och vara snabb i tanken. Vi kommer att befinna oss i Aula Nova där vi tävlar mot sektionerna Corax och TekNat. Detta blir en dag du sent kommer glömma! Här ska vi heja fram våra fantastiska representanter för vår fina sektion GIH.

Ta med: Introbricka och din bästa stämma.

 

Lördag 14/9 Temafest Kl. 17:00

Mer information kommer inom kort.

Ta med: Introbricka, legitimation och valfri dryck.

 

Måndag 16/9 Prison Island + Lasergame. 

Ikväll intar GIH Prison Island och deras lasergamearena. Prison Island är ett koncept där det finns en massa olika celler uppbyggda med olika uppgifter som ni som deltagare tillsammans löser i lag om 3-5 personer. Vi kommer tillsammans hinna köra både celler och lasergame för dem som vill. Vill du istället komma och bara hänga går det också jättebra då det finns bord för att sitta och chilla!

Ta med: Din introbricka, oömma kläder och ett glatt humör!

 

Tisdag 17/9 Uteservering med musikquiz och mat kl 17:30

Under denna kväll kommer vi att starta veckan på bästa möjliga sätt genom att befinna oss på Satins uteservering för ett trevligt häng. Det kommer finnas möjlighet att kunna käka något gott för studentvänliga priser och dricka det som önskas. Vi kommer att köra ett musikquiz för de som är sugna.

Ta med: Introbricka, pengar om mat och dryck vill inhandlas och det glada humöret!

 

Fredag 20/9 Örebrodagen Kl 12.00

Detta är dagen när den prestigefyllda tävlingen Örebrodagen går av stapeln. Tävlingen är inget mindre än en sjukamp inne i Örebros stadskärna där de olika kårsektionerna kommer tävla mot varandra i allt från bollkänsla till logiskt tänkande. Det kommer även delas ut poäng till den bästa hejarklacken som kan påverka slutresultatet. Så förbered era bästa GIH-ramsor och kom till samlingen i Slottsparken kl 11.45 för att delta i Örebrodagens parad innan tävlingen startar kl. 12.00!

 

Fredag 20/9 Togafest Kl 18:00

Ikväll är det dags för introduktionens mest uppskattade kväll, nämligen Togafesten! Föfesten kommer att vara med er introgrupp, så hör med era kaptener vart ni ska vara. Om du är osäker så knyter vi gärna togorna tillsammans på förfesten! Vi kommer att avsluta kvällen på vårt älskade Kårhus!

Ta med: Din introbricka, lakan (billigaste finner du på Ikea) och säkerhetsnålar till din toga, legitimation, om du vill dricka något på förfesten samt pengar om du vill handla något i baren på Kårhuset!

 

Lördag 21/9 Run of Hope Kl 11:00. 

För fjärde året i rad är kårsektionen GIH med i kampen mot barncancer och bjuder därför in till att springa i förmån för Barncancerfonden! Kom och gå eller spring för att följa med oss i kampen. Deltagaravgiften är 100 kr där allt går oavkortat till Barncancerfonden.

ALLA är välkomna att delta eller bidra – så kom och delta med alla era vänner, släktingar, pluggkompisar och familj.

Distans: 6 km i Markaspåret Örebro.
Startplats: Löparbanorna vid Gymnastik- och idrottshuset (G-huset) på Örebro Universitet.

 

Lördag 21/9 Avslutningsfest med tema Kl. 18:00

Det närmar sig slutet av en fantastisk introduktion, men inte än! Denna kväll är det dags för den legendariska avslutningsfesten där lekar, spex och andra roligheter kommer anordnas. Vi avslutar som vi började, med en gemensam fest och vi kommer hålla till i Grankottelokalen och temat för kvällen är (Kommer inom kort).

Senare under kvällen tar vi oss till hemmaborgen Kåren där vi svänger våra lurviga med resten av sektionerna.

Ta med: legitimation, introbricka och det du vill dricka under kvällen.

 

Lördag 5/10 Finsittning. 

Ikväll är det dags för vad som skulle kunna ses som en avslutning på vår kära introduktion – finsittningen. Ni har haft fullspäckade veckor av aktiviteter och roligheter där ni ses dagligen, sedan får ni en paus i ett par veckor fram till denna kväll där vi träffas igen. Mer information om tid och plats kommer senare men vi kommer att börja med att ses i våra introgrupper innan vi tillsammans tar oss till Frimis övervåning där finsittningen håller till. Vi kommer att spexa, sjunga, dela ut ett gäng “Årets…” och vem vet, det kanske bjuds på lite överraskningar också!

Även fast vi inte vill att det här tar slut så blir det här sista kvällen vi ses hela gänget på ett bra tag, närmare bestämt tills att det är generalsöverlämning i februari så se till att inte missa denna fantastiska kväll!

Ta med: Legitimation och ett glatt humör!