Introduktionsschema

 

 

 

Grön rubrik innebär aktiviteter tillsammans med GIH där alkohol inte är tillåtet.

Orange rubrik innebär aktiviteter tillsammans med GIH där alkohol är tillåtet.

Blå rubrik innebär aktiviteter som är anordnade av Örebro Universitet, du behöver inte ha köpt en introduktionspåse för att delta på dessa.

 

Torsdag 24/8 Smygstart med GIH Kl. 18.00

Vart träffas vi? Vilken tid?
Äntligen! Vi har väntat hela sommaren på att den här dagen ska komma! Den officiella introduktionen börjar måndagen 28/8 men GIH väljer att smygstarta introduktionen redan torsdagen 24/8 med aktiviteter du inte vill missa och som sträcker sig över hela den kommande helgen.

Denna kväll samlas vi på Universitetet i HSG, som är Hörsalen i G-huset. G-huset är placerat på campus allra närmast idrottsbanorna, det kommer finnas orange-klädda GIH’are runt om på campus som mer än gärna guidar er rätt. Den här kvällen kommer bjuda på information om era första veckor på Örebro Universitet och tillsammans med GIH. Ni som önskar delta på introduktionen kommer att bli indelade i så kallade introduktionsgrupper och få möjlighet att köpa en introduktionspåse.

Därefter kommer ni att få lära känna oss faddrar, kaptener, generaler och alla andra nya studenter genom olika lekar och aktiviteter.

Notera att du kommer kunna köpa din introduktionspåse vid alla aktiviteter som är anordnade av GIH om du inte kan komma vid det första tillfället! 🙂 Det är bara att höra av sig till någon av oss generaler så löser vi det!

Ta med: Pengar till introduktionspåsen (swish).

 

Fredag 25/8 Kickstart i Röda Paviljongen Kl. 18.00

Vart träffas vi? Vilken tid?
Ikväll tar vi oss till Röda Paviljongen där det vankas förfest i äkta GIH-anda. Röda Paviljongen ligger på campusområdet, bortom friidrottsanläggningen utanför G-huset. Vi kommer sedan att ta oss till Kårhuset, vår hemmaborg, för att dansa och avsluta kvällen på bästa sätt!

Ta med: Din introbricka, om du vill dricka något i Röda paviljongen, legitimation och pengar om du vill handla något i baren på Kårhuset.

 

Lördag 26/8 Grill och häng Kl 14:00

Vart träffas vi? Vilken tid?
Denna eftermiddag träffas vi i ladugårdsängen för ett skönt “dagen efter”-häng. Vi kommer ha grillar på plats för dem som är sugna att äta något och även olika redskap för aktiviteter. Vi träffas kl 14:00 och om ni inte hittar dit direkt så kommer vi att samlas och cykla tillsammans från universitetet!

Ta med: Oömma kläder, introbricka, mat för dem som vill, filtar och ett glatt humör.

 

Måndag 28/8 Välkomstdagen med campusvandring

Vart träffas vi? Vilken tid?
Du välkomnas av Örebro universitet och din institution, denna dag får du även en campusvandring av faddrarna från din kårsektion. Se separat schema för just ditt program eller kurs. För de som inte deltagit i helgens aktiviteter finns alltså här tillfälle att köpa introduktionspåsar för er som inte redan köpt och vill delta i introduktionen. Ni hittar oss generaler i G-huset klädda i generaltröjor, alternativt att ni tar tag i någon fadder eller kapten i orange t-shirt och frågar om hjälp. Ni kommer inte att ångra er!

 

Måndag 28/8 – fredag 3/9 Prova-på-vecka på Campusgymmet

Våga komma och testa Campusgymmets breda gruppträningsutbud. Det finns allt från Les Mills klasser, cykling, yoga, tabata, med mera, till bollspel och gymträning. Det är helt gratis under vecka 35. Campusgymmet, din egen studentförening, finns på Campus Örebro (i G-huset).

 

Måndag 28/8 5-kamp bakom Röda Paviljongen Kl. 18.00

Vart träffas vi? Vilken tid?
Ikväll ägnar vi oss åt en rad olika lekar och aktiviteter för att lära känna varandra bättre i en 5-kamp! Må bästa introduktionsgrupp vinna!

Ta med: Introbricka, kom i oömma kläder och ett glatt humör!

 

Tisdag 29/8 – torsdag 31/8 Lär känna biblioteket

12:15–13:00 i Universitetsbiblioteket sal U1191

Här får du en rundvandring på Universitetsbiblioteket och information om hur du kan använda dig av bibliotekets resurser under din studietid.

 

Tisdag 29/8 – onsdag 30/8 Studentlivsmässan

10:00–13:30 i Forumhusets foajé

Mässan som riktar sig till dig som är ny student vid Örebro universitet. Vi har laddat upp med fackförbund, företag och föreningar och lovar att det finns något för alla.

 

Tisdag 29/8 Pubrundan

Vart träffas vi? Vilken tid?
En av introduktionens absoluta höjdpunkter! Samling vid McDonalds på Våghustorget i centrum och sedan går vi igenom många av stadens pubar med en avslutningsfest på nattklubben Strömpis med alla andra studenter från universitetet! Missa absolut inte denna kväll!

Ta med: Legitimation, introbricka och pengar till dricka/förtäring under kvällen om så önskas!

 

Onsdag 30/8 Inhoppet Kl. 12:00

Vart träffas vi? Vilken tid?
Vi samlas 12.00 i I2 där det kommer ske en presentation av styrelsen och kårsektionen överlag innan det är dags för inhoppet. En tradition på GIH som ALLA nya GIH-studenter genomför och det är nu ni blir riktiga GIH:are!

 

Onsdag 30/8 Stadsvandring + intromys Kl. 17:00

Vart träffas vi? Vilken tid?
Här börjar GIH:s uppdrag där introgrupperna beger sig ut på en stadsvandring för att samla på sig poäng till den stora poängjakten. Detta är ett ypperligt tillfälle för dig som är ny i stan att lära känna Örebro! Vi kommer att träffas på våghustorget mitt i stan i samlad trupp för att sedan gå vidare med respektive introgrupp. Efter stadsvandringen så kommer varje introgrupp åka hem till någon fadder/kapten i gruppen för lite mys med gott att äta.

Ta med: Introbricka, ett barnasinne och ett glatt humör.

 

Torsdag 31/8 Informationspass om Sals- och hemtentamen

12:15–13:00 i Tentamenssal L001 (en trappa ner vid Studentcentrum)

Under detta pass går vi igenom allt som du behöver tänka på inför en salstentamen och hur det går till vid en hemtentamen. Du får känna på hur det känns att gå ned i våra tentasalar och får en inblick i hur det går till i praktiken. Du får äta din lunch under detta informationspass.

 

Fredag 1/9 Campusgymmet Challenge Cup

Vart träffas vi? Vilken tid?
Den stora beachvolleybollturneringen där alla kårsektioner tävlar mot varandra. Vi har laddat upp med musik, riktigt go stämning och ska se till att vi har den bästa hejarklacken för de som spelar för GIH!

Ta med: Din bästa hejaramsa!

 

Fredag 1/9 Togafest Kl. 17.00

Vart träffas vi? Vilken tid?
Har du koll på vilka som går i din klass? Om inte så får du ikväll möjlighet till det då det är förfest med din klass, det innebär att alla idrottslärare förfestar tillsammans, alla tränare med varandra och msr’are tillsammans! Läser du master eller en fristående kurs är du välkommen att ansluta dig till vilken förfest du vill!

Temat för kvällen är toga som brukar vara en av det mest uppskattade kvällarna under introduktionen! Om du är osäker så knyter vi gärna togorna tillsammans på förfesten! Vi kommer att avsluta kvällen på vårt älskade Kårhus!

Ta med: Din introbricka, lakan och säkerhetsnålar till din toga, legitimation, om du vill dricka något på förfesten samt pengar om du vill handla något i baren på Kårhuset!

 

Lördag 2/9 Såpaboll Med ESN och TekNat

Vart träffas vi? Vilken tid?
Detta är en sektionsöverskridande aktivitet där vi tillsammans med Teknat och ESN kommer att hålla till vid Tybbleplanerna för att spela ”Såpaboll”. Presenningar kommer att rullas ut för att se vilka som står sig bäst på halt underlag. Grymt tillfälle att träffa nystudenter från de andra sektioner!

Ta med: Oömma kläder, introbricka och ett glatt humör!

 

Lördag 2/9 Militärfest Kl. 18:00

Vart träffas vi? Vilken tid?  
Denna kväll förvandlas alla GIH:are till militärer! Vi kommer att samlas kl 18:00 i Röda Paviljongen för en gemensam förfest innan vi siktar in oss på en marsch mot Ritz. Under denna kväll kommer ni ha möjlighet att samla poäng till stora poängjakten genom att vinna den traditionsenliga beerpongturneringen!

Nu visar vi vilka som besitter den främsta krigarandan på Örebro universitet, FRAMÅT STOLTA GIH!!

Ta med: Legitimation, introbricka och dricka/förtäring under kvällen om så önskas!

 

Söndag 3/9 Biovisning

19:00 i Hörsal L1

Vi riggar upp för bio. Ta på med dig dina myskläder, och något gott att tugga på, så avslutar vi veckan på ett stilla och perfekt sätt.

 

Måndag 4/9 Föreläsning om studieteknik

10:15–12:00 i Hörsal L1. Föreläsare: Henrik Strandahl

Här får du de bästa sätten för att komma igång med dina studier och du kommer att få lära dig hur du är mest effektiv när du ska plugga.

 

Måndag 4/9 Informationspass om hållbar utveckling

12:15-13:00 Mer information om detta kommer senare!

 

Måndag 4/9 Paintballturnering Kl. 19.00

Vart träffas vi? Vilken tid?
Den 4/9 är det dags för paintballturnering! Anmälningar till denna kommer att ske veckan innan då det är en aktivitet som kommer att kosta ca 100 kr.

Vi kommer att ta oss hit tillsammans med antingen buss, bil eller cykel då det ligger en bit utanför Örebro. Vilka som tar sig dit hur kommer vi att prata mer om när det närmar sig. För att ta sig till paintballföreningen åker du antingen buss (linje 1 till busshållsplats Nordanåsvägen) eller bil mot Marieberg på gamla Kumlavägen. Åker du bil så slå in Nordanåsvägen 23 på gps:en, sedan är det skyltat var du ska svänga, det finns även mer info på Örebro Paintballförening på Facebook.

Ta med: Din introbricka, pengar till anmälan och ett glatt humör!

 

Tisdag 5/9 Flottbygge Kl. 18:00

Vart träffas vi? Vilken tid?
Under denna eftermiddag kommer er introgrupp att få bygga den flotte ni ska använda på flottracet. Ni kommer att hålla till hemma hos någon av er grupps fadder eller kapten (ni kommer få reda på hos vem innan denna vecka). Alla grupper ska till idag ha försökt samla på sig material som sedan ska byggas ihop till en flotte. Priser kommer utdelas under denna tävling: bästa utklädnad, vinnande flotte i racet och för den snyggaste flotten, så poäng kommer att kunna samlas till den stora poängjakten.

Ta med: Material till flotten, kreativitet och något gott att äta.

 

Onsdag 6/9 Flottrace + piratfest

Vart träffas vi? Vilken tid?
Efter gårdagens hårda bygge av flotten så är det dags att visa upp vad den går för. Flottracet kommer att hållas vid ån runt Frimisön. För ni som inte hittar så kommer vi ta oss dit tillsammans. Detta är en tävling ni definitivt inte vill missa!

Efter en eftermiddag fylld av båtliv så börjar det rycka i kroppen. Det börjar vankas Piratfest gott folk!! Leta reda på din papegoja! Var har du lagt svärdet nu igen? Leta upp din ögonlapp och värm upp stämbanden för att kunna dra av ditt bäst ARRRRGH, för ikväll gäller det! Grupperna samlas upp för egna förfester (hör med din kapten var din grupp ska ta vägen) för att sen ansluta med resten av universitetet på Strömpis för en helkväll i piraternas tecken!

Ta med: Legitimation, introbricka och dricka/förtäring under kvällen om så önskas!

 

Torsdag 7/9 Sektionsmöte Kl. 12.00

Läsårets första kårsektionsmöte med GIH! På ett kårsektionsmöte har du möjlighet att påverka din studietid på ett enkelt sätt och lyssna på vad som är aktuellt och händer  framöver. Ta med din lunch och ät tillsammans med andra GIH’are i HSG!

Här kan ni även samla poäng till stora poängjakten genom att så många som möjligt från er introduktionsgrupp kommer på mötet.

Ta med: din matlåda

 

Fredag 8/9 Örebrodagen

Vart träffas vi? Vilken tid?
Detta är dagen när den prestigefyllda tävlingen Örebrodagen går av stapeln. Tävlingen är inget mindre än en sjukamp inne i Örebros stadskärna och de olika kårsektionerna kommer tävla mot varandra i allt från bollkänsla till logiskt tänkande. Det kommer även delas ut poäng till den bästa hejarklacken som kan påverka slutresultatet. Så gnugga ramsskrivarknölarna och kom till samlingen i Slottsparken kl 11.45 för att delta i Örebrodagens parad innan tävlingen startar kl. 13.00!

 

Fredag 8/9 Färgfest Kl. 17:00

Vart träffas vi? Vilken tid?
Ikväll är det klassfest! Denna förfest samlas så väl generaler, kaptener, vice kaptener, faddrar och nystudenter i sina respektive klasser under kvällens förfest för att avsluta tillsammans på Örebros Kårhus. Temat för kvällen är färgfest som även alla sektioner kommer ha, så klä dig i GIH:s vackra färg orange och förbered dig på en grym kväll!

Ta med: Orangea kläder, legitimation, introbricka och dricka/förtäring under kvällen om så önskas!

 

Lördag 9/9 Örebrospexet presenterar: “Hjärnornas Krig eller OS i kärnvapen”

14:00-ca 17:00 i Aula Nova

Örebrospexet bjuder in alla Introduktionens deltagare till en gratisföreställning! Det utlovas förstklassig musikalisk teater där humor ligger i fokus. Föreställningen som visas är Hjärnornas krig eller OS i kärnvapen. Först till kvarn.

 

Lördag 9/9 Temafest “första bokstaven i sitt namn”

Vart träffas vi? Vilken tid?
Ikväll är det temafest “första bokstaven i ditt namn”, det innebär att du klär dig i något efter vilken bokstav ditt namn börjar på, resten är fritt för tolkning så låt fantasin flöda!

Vi kommer att ha förfester tillsammans med introgruppen, tid och plats kommer när det närmar sig. Vi kommer att avsluta kvällen på Satin som är en av de populära klubbarna i Örebro.

Ta med: Din introbricka, om du vill dricka något på förfesten, legitimation och pengar om du vill handla något i baren på Satin.

 

Måndag 9/9 Föreläsning “Att tala inför andra”

15:15–17:00 i Hörsal L2. Föreläsare: Stina Odlingsson

Under din studietid kommer du att ha seminarium där du behöver tala inför andra för att visa din kunskap. Här får du många tips på hur du förbereder och utför en muntlig presentation – vare sig du älskar eller avskyr att göra det.

 

Måndag 11/9 Bowling på Pitchers

Vart träffas vi? Vilken tid?
Under denna kväll kommer vi att starta veckan på bästa möjliga sätt genom att befinna oss på Pitchers för att spela bowling. Det kommer finnas möjlighet att kunna käka något gott om så vill. Tid kommer komma när det närmar sig.

Ta med: Introbricka, pengar om mat vill inhandlas och ett glatthumör.  

 

Tisdag 12/9 – Lunch för studerande föräldrar

12:15–13:00 i Krakarestaurangen. Vi samlas utanför i foajén.

Kombinerar du studierna med att vara förälder och vill träffa andra som är i samma situation för att dela tips och tricks? Då ska du komma på denna lunch! Vi bjuder på lunchen och föranmälan krävs till introduktion@oru.se eller 019-30 37 95.

 

Tisdag 12/9 Föreläsning: Så här överlever du universitetet!

15:15–17:00 i Hörsal L2. Föreläsare: Anette Holm

Här får du tips om hur du ska göra för att överleva universitetet och samtidigt ha kul och lyckas med dina studier. Du får veta hur du ska hantera jobbiga grupparbeten, trixiga inlämningsuppgifter, tentaångesten, maten, pengarna och kärleken.

 

Onsdag 13/9 Collegefest

Vart träffas vi? Vilken tid?
Ikväll festar vi i amerikansk anda! Tänk cheerleaders, amerikanska fotbollsspelare, you name it! Förfesterna sker i introgrupperna där du kan visa hur duktig du är på beerpong eller varför inte passa på att öva ett cheerleadingnummer som ni kan framföra för resterande gänget? Kvällen avslutas på Strömpis där vi kommer att dansa loss med de andra sektionerna som kvällen till ära också kör på den amerikanska stilen!

Ta med: Din introbricka, legitimation, om du vill dricka något på förfesten och pengar om du vill handla i baren.

 

Fredag 15/9 Fullmoon

Vart träffas vi? Vilken tid?
Ikväll väntar fullmoon-party med förfest i era introgrupper. Tänk neonkläder och uv-färg! Det kommer att finnas färg på varje förfest så det är inget ni behöva fixa själva. Vi avslutar kvällen precis som alla fredagar bör, tillsammans på Kårhuset!

Ta med: Din introbricka, legitimation, om du vill dricka något på förfesten och pengar om du vill handla något i baren på Kårhuset.

 

Lördag 16/9 Avslutningsfest Kl. 18:00

Vart träffas vi? Vilken tid?
Det närmar sig slutet av en fantastisk introduktion, men inte än! Denna kväll är det dags för den legendariska avslutningsfesten där lekar, spex och andra roligheter kommer anordnas. Vi avslutar som vi började, med en gemensam fest och vi kommer hålla till i … och temat för kvällen är Maffia så damma fram det mest kriminella och ståtliga du har.

Ta med: legitimation, introbricka och dricka/förtäring under kvällen om så önskas!

 

Lördag 7/10 Finsittning

Vart träffas vi? Vilken tid?
Ikväll är det dags för vad som skulle kunna ses som en avslutning på vår kära introduktion – finsittning. Ni har haft fullspäckade veckor av aktiviteter och roligheter där ni ses dagligen, sedan får ni en paus i ett par veckor fram till denna kväll där vi träffas igen. Mer information om tid och plats kommer senare men vi kommer att börja med att ses i våra introgrupper innan vi tillsammans tar oss till Frimis övervåning där finsittningen håller till. Vi kommer att spexa, sjunga, dela ut ett gäng “Årets…” och vem vet, det kanske bjuds på lite överraskningar också!

Även fast vi inte vill att det här tar slut så blir det här sista kvällen vi ses hela gänget på ett bra tag, närmare bestämt tills att det är spexsittning/generalsöverlämning i februari så se till att inte missa denna fantastiska kväll!

Ta med: legitimation och ett glatt humör!